Jídelníček MŠ Štefánikova

Neodhlášenou stravu dětí nyní vydáváme také do jednorázových menu boxů. Částka za tento box ve výši 10 Kč se hradí při vyzvednutí.

 

PřesnídávkaObědSvačina
Pondělí09.12.
Chléb, pomazánka z žervé sýra, mléko, zelenina (obsahuje 1,7)
Polévka fazolová (obsahuje 1,9)
Francouzské brambory, okurek, čaj (obsahuje 1,3,7) ) /Děti ZŠ: ovoce/
Ovocná kapsička, rohlík ½, čaj (obsahuje1)
Úterý10.12.
Chléb, pomazánka rybičková s tomatou, čaj, ovoce (obsahuje1,4,7)
Polévka kapustová (obsahuje 1,9)
Pečené kuře, rýže, kompot, čaj (obsahuje 1)
Cereální rohlík, šlehané máslo, bílá káva, kedlubna (obsahuje1,6,7)
Středa11.12.
Banán, kakao (obsahuje 7)
Polévka mrkvová s jáhly (obsahuje 1,9)
Losos na másle, bramborová kaše, přízdoba, čaj (obsahuje 1,4,7)
Obložený žitný chléb se zeleninou, mléko (obsahuje1,7)
Čtvrtek12.12.
Pletýnka, pomazánka cizrnová, mléko, zelenina (obsahuje 1,7)
Polévka krupková (obsahuje 1,9)
Vepřová selská pečeně, špenát, noky, čaj (obsahuje 1,3,7) /Děti ZŠ: jogurt/
Toustový chléb, pomazánka meruňková, bílá káva, ovoce (obsahuje1,7)
Pátek13.12.
Tvarohový krém, banketka, čaj, ovoce (obsahuje 1,7)
Polévka bramborová bílá (obsahuje 1,9)
Těstovinový salát s krůtím masem a zeleninou, čaj (obsahuje 1,3)
Chléb, pomazánka vajíčková, mléko, zelenina (obsahuje1,3,7)

 

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:

1) Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)Podrobné složení potravin obsahujících lepek je k nahlédnutí u vedoucí ŠJ.

2) Korýši a výrobky z nich

3) Vejce a výrobky z nich

4) Ryby a výrobky z nich

5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich

7) Mléko a výrobky z něj

8) Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)

9) Celer a výrobky z něj

10) Hořčice a výrobky z ní

11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12) Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)

13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14) Měkkýši a výrobky z nich

Alergeny