Základní informace

Našim dětem se snažíme vařit vyváženou a chutnou stravu. Pro zkušené týmy kuchařek v obou školkách je největší odměnou, když dětem chutná.

Strava na jeden den pro jedno dítě do 6 let stojí 50,- Kč, pro děti 7 leté  56 Kč. Cena oběda je regulována nařízením Ministerstva školství tak, abychom splňovali povinnosti nařízené vyhláškou 107/2005 Sb. o školním stravování (výživové normy a finanční limity).

Děti do 6 let: Děti 7-leté:
přesnídávka 11 Kč přesnídávka 13 Kč
oběd 28 Kč oběd 32 Kč
svačina 11 Kč svačina 11 Kč
Celkem 50 Kč Celkem 56 Kč

 

Nedotovaná strava pro děti z MŠ v případě nenahlášené nepřítomnosti stojí 86 Kč.

Potraviny 50 Kč
Režijní náklady 36 Kč
Celkem 86 Kč

 


 

Veřejnosti nabízíme také možnost odběru obědů do nosičů (v obou školkách) nebo možnost stravování v samostatné jídelně pro veřejnost ve školce Štefánikova. Cena oběda pro veřejnost je 95 Kč.

Cena oběda pro děti ze ZŠ:

7 – 10 let …. 32 Kč

11 – 14 let … 34 Kč

15 a více let … 42 Kč


Telefonní kontakt kuchyně MŠ Štefánikova: 731 150 381

Telefonní kontakt kuchyně MŠ Máj: 773 202 588

Doba výdeje od 10:30 hod. do 11:15 hod. (i do vlastních nádob)


Pracovní doba vedoucí školní jídelny:

MŠ Štefánikova

pondělí:      6.30 – 13.00 hod
středa:        7.00 – 15.30 hod
pátek:         6.30 – 13.00 hod

MŠ 1. máje

úterý:          6.30 – 15.00 hod
čtvrtek:       7:00 – 15:30 hod

 

Kontakt:

Květa Stupňánková

kveta.stupnankova@seznam.cz


Vážení rodiče a strávníci,

13.12.2014 je legislativně stanoveno datum, kdy je povinností všech výrobců potravin, všech článků veřejného stravování, jako např. nemocnic, restaurací, školních jídelen, pekáren, prodejen atd. označovat alergeny ve všech potravinových výrobcích.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku označeno číslem označující alergen. Seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek bude v blízkosti jídelního lístku.


Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:

1) Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)Podrobné složení potravin obsahujících lepek je k nahlédnutí u vedoucí ŠJ.

2) Korýši a výrobky z nich

3) Vejce a výrobky z nich

4) Ryby a výrobky z nich

5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich

7) Mléko a výrobky z něj

8) Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)

9) Celer a výrobky z něj

10) Hořčice a výrobky z ní

11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12) Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)

13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14) Měkkýši a výrobky z nich